Dujto video tar o brutalnost e policijako ani Bitola, dikhla ole o ministeri Oliver S.

472
Ministeri baś andrune buka, Oliver Spasovski  avdive vakerga  baś akava incidenti savo resarga valani te đjakerenpes sa e argumentija  panle e dizjaja Bitola, me dikhljm o dujto video sae sa e dizutne numa ka ađjikera e faktoja, vakerga o Ministeri Oliver Spasovski.

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски денеска порача дека ќе се сочекаат сите аргументи за инцидентот во Битола со Ромите, па потоа ќе се носи суд за таквиот настан.

„Како и секој граѓанин, така и јас ја видов снимката. Но, да ги сочекаме фактите, за потоа да носиме суд за таквите настани. Постапката е во истрага. Јас не оправдувам никакво насилство и тие што не ги почитуваат законите, ќе сносат одговорност. Напад на полицаец е напад на државата. Ние треба да ја штитиме македонската полиција, затоа што секогаш бараме помош од нив“, истакна Спасовски.

Roma Press- lendo https://fokus.mk/spasovski-ja-vidov-vtorata-snimka-od-intsidentot-vo-bitola-da-ne-sudime-prerano/