Gilavutni Marija Serifovik rodela e Mustafa tar o Zenik te anel ole dji ko kher thaj kravata..

1050

Bravo 👏 bash i gilavutni Marija Serifovik.

Mustafa Hrustik tano dromaruno gilavutno tar i Zenica, numa ano poro jek video vakerga bash peseske isile talenti gilavibmaske numa nasti te djal odorik na uravdo valani te ovele maśna, nathovdo thaj biparengo.

Olesko djivdipe nakhela telal phurk(most) nasti astarela kher kirijaja sostar nanele love pukhinibnaske, akaja storija kana śunga i gilavutni Marija khuvga olate andre źal bash akava gilavuno talenti.

Tadani i Marija o video tar o Mistafa ulavga ole ko Instagram thaj rodinga e manusha save pindarena e Mustafa tar i Zenica thaj arakhena ole te keren sigo olaja kontakti te shaj o Mustafa te resel dji ko kher thaj dji ki maśna.
👇👇👇

Марија Шерифовиќ ја погоди приказната за уличниот пејач Мустафа Хрустиќ од Зеница, кој веќе неколку дена живее под мостот бидејќи поради ангажманите и заработените пари не можел да ја плати киријата.
Во видеото на Среќко Стиповиќ, Мустафа раскажува како ќе се пријави на „Ѕвезде гранда“, но „таму не може да оди со 10 марки“.

Треба да имаш пари за да се облечеш убаво, и машна и да бидеш чист. Треба да се претставиш, име, презиме, од каде си, колку години имаш… би се пријавил да имам можност. И второ, немам ни родители, немам никој свој“, вели Мустафа во видеото што го сподели Марија.

Овој човек спие некаде во Зеница под мост. Ако некој од Зеница може и сака да го најде нека ме контактира и нека ми биде контакт. За Мустафа да добие дом,напиша Марија на својата инстаграм сторија.