Avdive e Rastrakoro sastipnaskoro inspektorati khuvge ko hospitali saveste marenapes e pacientija..

361

Pali sopobut dikhipe o video ano fb.saveste dikhelapesa o maribne maśkar peseste e pacientija ani psihijatrisko bolnica, avdive ani akaja bolnica khuvge vonrednikano Rastrakoro sanitarnikano inspektprati, vavlarge bash i MIA.

Amen sar timi Roma Press erati sine sheruvimo o video numa bash oleskkro but baro thaj pharo voznemiruvacko saikheripe andre ko video palal o tikno vakti ikavgem ole.
O Nevutno anavkerdo direktori tar i akaja psihijatrisko hospitali Muhsin Arifi vakerga so isiole valanibe te vakerel poro gndipe bash sa odova so diklapes ano socijalno mreze sar marenapes e nasvale maskari peseste.

Valani e dizutne te djanen so kerlapes lafi bash specijalno kotor taro hospitali save ano akava than avena manusa adelatime(osudime) bash mudaribe,phare bangivale kotorencar thaj aver.
Mangava te vakerav me avindor ano akava than arakhlum o hospitali pharipnaja ko dikhipe tar olakoro sukar bezbednost, kadrija, tehnicka uslovija thaj avere phare bukencar savenge phareste anelapes solucija.

Sigo kergum akharipe dji ko valanutne institucie save tane bash o arakhipe e asavke nasvalutnenge, thaj pakhava ko ponodoripe sigo ka arakelpes mehanizmo sar pobut te na resarelpes dji asavke nastanija ko hospitali.


👇👇👇

Вонреден инспекциски надзор од Државен санитарен и здравствен инспекторат бил извршен во психијатриска болница „Скопје“, потврди за МИА в.д. директорот Мухсин Арифи, кој најави повеќе детали нешто подоцна во текот на денот.

Kако новоназначен директор на психијатриската болница „Скопје“, чувствувам должност да се обратам на пошироката јавност за последните случувања поврзани со агресивните пациенти кои се тепаат меѓусебе.
Истите се сместени на судско одделение каде се третираат пациенти со изречена мерка од надлежен суд.

Се однесува на лица кои сториле кривични дела како убиство, обид за убиство и друго. Со сета должна почит кон моите претходници, би сакал да потенцирам дека затекнав состојба во која болницата функционира во отежнати кадровски, технички и безбедносни услови, се наведува во неговото соопштение до јавноста, а поврзано со видеата објавени на Фејсбук, каде се гледа како лица се тепаат.

Очекувам во најкраток рок институционално решавање на случајот, а во меѓувреме започнав со воведување мерки и механизми за превенција на вакви идни немили настани.