Havlaribe bash Bomba ani sikhlovni Saip Jusuf – Suto Orizari..

631

Avdive javinako bash avgo(prvo)fori resla havlaribe bash chivdi bomba hem ki maskarutni sikhlovni,, Saip Jusuf” ko Suto Orizari.

Numa ko amaro telefoneko lavkeripe e Direktoreja Doan Sulejmanoski vakerga,resla amenge asavko haberi javinako thaj amen sigo kergem evakuacija e chavorenge thaj mukhlem olen khere,akana kernapes proverke tar antiteroristikane timija tar MVR, kana ka agorkeren amen iranaja e chavoren palpalem ani sikhlojbaskiri programa e diveske.
👇👇👇

Дојави за поставени бомби пристигнале утринава во неколку скопски училишта, а за првпат најавено беше и во СУГС-Шаип Јусуф во Шуто Оризари, потврдуваат и од МВР.

Дојавата за бомби, според сознанијата на Директорт на Шаип Јусуф, г-дин Доан Сулејманоски ѓи потврди за тимот на Рома Пресс укажувајки дека веднаш постапиле со евакуација на учениците,до моментот на објавувањето на информацијата се чекаше од антитерористичкиот тим на МВР да извршат проверка.

Според првичните информации највероватно се говори за лажна најава, сепак сме предпазливи и по завршените проверки од МВР учениците ке бидат вратени со тоа и ќе продолжат со наставата, укажа за Рома Прес Сулејманоски.