Havlaribe tar SDSM – bićhaldo đji ko medie..

131

Havlaribe bičaldo đi ko medie tar SDSM vakerindor baś hohavnipe tar VMRO DPMNE,vakerindor bašh asimilacija thaj bugarizacija e Makedoncongoro nanelen khanći e realiteteja, adava si salde očajnimano lingaripe tar Hristijan Mickovski, vakerlapes ko havlaribe.
Drabaren teleder..
👇👇👇
Деновиве се потврди уште една лага на ВМРО-ДПМНЕ, асимилација и бугаризација на Македонците немаат никаква врска со реалноста, тоа е очајнички обид на Христијан Мицкоски за заплашување на граѓаните.

По којзнае кој пат ВМРО-ДПМНЕ користи опасни манипулации и тези со кои ги поткопува нашите загарантирани позиции за зачувување на јазикот и индентитетот во преговорите со Бугарија.

Нивната желба е по секоја цена да ги деградираат граѓаните со цел политички да профитираат.

Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ директно ја подржаа резолуцијата на ЕПП со која се бранат позициите на Бугарија и се директно на штета на нашите граѓани, додека дома глумат патриоти.

Лагите и лицемерието на Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ немаат крај.

Roma Press- SDSM