I Hala Boris Trajkovski hazri baś masovno vakcinacija thavdela tar jekto di(ponedelnik)akava kurko..

119

Avdive havlarga o Ministeri baś sastipe Venko Filipče baš i masovno vakcina ka thavdel ano jekto di ani A1 Arena Boris Trajkovski.

Hazri i hala tani kerdi prekal sa e protokolija save trubul te oven agorkerde baś masovnikane vakciniribaske e dizutnenge tar i them Makedonija, sar so vakerlapes ano sa e punktoja gindimo si ano jek dive vakcina te len 4.000 milja dizutne.

Процесот на масовна вакцинација ќе започне во понеделник во А1 Арената Борис Трајковски. Подготовките се во завршна фаза. Околу 4000 луѓе на ден во просек ќе се вакцинираат вкупно на сите пунктови низ државата, вклучувајќи го овој пункт за вакцинација.

Благодарност до менаџментот на Салата Борис Трајковски посебно на компанијата А1 коишто ги ставија на располагање сите капацитети во смисла на тоа да се обезбеди бесплатно пристап до интернет, технички ги опремија пунктовите со лаптопи, принтери итн. Апелирам граѓаните активно да се вклучат во процесот на вакцинација затоа што тоа е единствен начин да го победиме вирусот и да се вратиме на нашите нормални навики.

Roma Press- Venko F.