Jekto di (ponedelnik) 25-maj thano na bukarno dive ani Makedonija

141

O Ministeriumi  baš trud thaj socijalna politika havlarela bašh o 25 maj  thano na bukarno dive biđuko  ani  Makedonija,  thaj odova ano jekh dive preperena duj biđukoja jekhto  o Ramazansko Bajrami, aso dujto dive tar  saslovenikane (prosvetitelija) hramutne  Sv.Kiril  thaj Metodij.

Понеделник, 25 мај, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика. Согласно Законот за празниците, 24 мај (недела) е државен празник Ден на сесловенските просветители „Св. Кирил и Методиј“, а годинава на истиот ден е и првиот ден на Рамазан бајрам.

Roma Press