Kandidati baś Śerutni ani dis Skopje Arsovska ani Komuna Śuto Orizari..

385

Nane mukhlo ano 21 zamani ki komuna savi araklagovela ani śerutni dis te na oven asfaltirime droma, e manuśa te phiren ano ćika, nanaj trotoarija aso o dizutne nane arakhipa tar sobrakaj, akala problemija trubuja te ačavenpes ano nakhlo vakti, vakerga anglal dizutne Komunake Śuto Orizari i kandidatka baś śerutni ani dis Skopje Arsovska.

„Недозволиво е во 21 век општина која што се наоѓа во главниот град да има неасфалтирани улици, луѓето да газат по кал, без водоводна и канализациона мрежа, нема тротоари и улиците не се безбедни ниту за возрасните, а уште помалку пак за децата. Едноставно, ова се проблеми кои треба да бидат оставени во минатиот век. И граѓаните со кои секојдневно се среќавам не бараат многу. Бараат нормални услови за
пристоен живот како што заслужува секој еден граѓанин. И должност на секој градоначалник е да го овозможи тоа. Затоа уште од првиот ден после изборите ќе се зафатам со решавање на овие суштински проблеми. Скопје и скопјани немаат време за чекање уште четири години за некој да се сети на нив. Со брзи и ефикасни решенија Скопје ќе биде метропола како што секој од нас посакува и заслужува да живее во нејзе“,изјави Арсовска по средбата со жителите од Шуто Оризари.