Ko Burgas si darutno, milja Roma kuvge ani komuna thar и dar thaj ѕor so kerlapes upral olende

1566

Огромен број во се собраа пред општината во градот Бургас, каде што илјадници Роми се собраа на протест. Причината е запрен водоподаване во ромската маало во градот, откако стана јасно дека 10 претплатникот имаат над 100 000 лева обврски кон водовод. Ромите инсистираат на тоа да им се врати водоснабдувањето. Меѓу демонстрантите излезе и градоначалникот на градот Димитар Николов, кој најави дека законите во земјата треба да се почитуваат и нема да прави компромиси со ромскиот етнос. “Нема да дозволам ескалација на тензиите во центарот на Бургас. Јас нема да дозволам овие повици за насилство “, рече тој. “Тие нема да ме плашат со овие протести”, рече Николов.

Bari zor  isi ko akala momentoja  angli komuna ko Burgas, kana milja Roma  khedime thane angli komuna ko protesti. Šarti bašh akava činavibe e pajneskkro aviba kho Romano athari thar akaja dis, kana resarga ko dikhlo bašh 10  jerija save isi olen pobuter thar 100.000  milja levija  borči prekal o vodovod, havlarena e medie,

E roma rodena te mukelpes olenge o pani. Maškar e demonstarntija kuvga thaj o Šerutno e dizjakoro Dimitar Nikolov, savo vakerga olenge  e kanonija e raštrakere valanutno te sajdinenpes  thaj nane te kerelpes kompromis  bašh e Romane etnikane kedinake. Nane thaj te mukav te kerelpes  eskalacija thar tenyije ko Burgas. Me nane te telarenman prekal akala olengere zorija vakerga o Nikolov,  Man ola nane te darakerenman e asavke protestensar.

Hazri kerga Roma Press