Lavi Ćaka ani zoolośka denga niśani te shaj te na kuven ćora andre..

819

Štar čora  erati mangle te kuven andre ki zoolośka  ano Skopje thaj sine dikhle tar obezbeduvane, numa niśani denga olen tar bari ćingar thaj stres saveja o Lavi Čaka dengalen niśani te śhaj te dikhen e ćoren save mangle te kuven andre ani zoološka.

Четири провалници биле откриени вчера утрината од страна на лицата за обезбедување во скопската Зоолошка градина благодарениe на лавот Чака кој се возбудил и почнал да рика на натрапниците.

Во зоолошката градина не е причинета материјална штета, ниту, пак, е украдено нешто, а од Министерството за внатрешни работи информираат дека случајот се истражува.

Зоoлошката градина мината година беше ограбена кога беа изнесени алати за одржување.

Roma Press- lendo https://republika.mk/vesti/skopje/lavot-chaka-sprechil-grabez-vo-skopskata-zooloshka-gradina/