Mickovski avdive ka del ko Sobranie o predlogija bash ministerija ani nevi Radji..

165

Foto:lendo taro VMRO(arhiva)

Lideri taro VMRO- DPMNE sar thaj mandatari bash lacharibe nevi Radji(vlada)ani Makedonija, Hristijan Mickovski avdive trubuj te del o neve bahanija bash Radji sar thaj i programa olakere bukajki.

Presidenti taro parlamenti Afrim Gashi ka trubuj te akharel beshipe ko Sobranie bash alusaribe o nevo djenipe e Radjako, kaske vakerlapes o isto khedipe te ovel ikjerdo Sabota taro 11 o ari, thaj adava khedipe ka trubuj te agorkerel majdur dji Nedela ani elvash i rakh.
👇👇👇
Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и мандатар за состав на нова влада во земјава, Христијан Мицкоски денеска до Собранието треба да го достави предлогот на владата и програмата за нејзиното работење.

Претседателот на парламентот Африм Гаши потоа се очекува да ја закаже собраниската седница за избор на новата влада во сабота во 11 часот и таа треба да заврши најдоцна до недела на полноќ.

Колку ќе трае оваа седница, ќе зависи од бројот на пријавени пратеници за збор и дебатата во пленарната сала.
Мицковски им порача на новите функционери да ги „засукаат ракавите“ и нагласи дека никој нема да смее да застрани бидејќи ќе биде сменет.