Namangela Roma te đjivdinen duz leste odoleske tharga o kher olengoro..

796

Запалил кука на соседен имот на улица на Радиќ, каде што воопшто не живее, а причината за неговата лошо советувана е постапка од фактот што имотот бил купена од ромско семејство од Ѓурѓавец. Пожарот беше изгаснат со брза интервенција на пожарникарите од Подравските Сесвете и Ѓурѓевац. Материјалната штета била проценета на 5.000 куни, додека 27-годишниот бил уапсен поради неговите постапки. Семејството на 27-годишниот одби да коментира за неговата постапка, а соседите потврдија дека е можно да се придвижат Ромите. Овој имот беше неодамна продаден, а го купија Ромите. 27-годишниот  рече дека ќе ја запали куќата. Во четвртокот дојде со полно буре бензин и го запали местово, па дури и во тој жестоки марш изјави дека ќе продолжи да го прави тоа затоа што не сакаше Роми за свои соседи. Сопствениците на изгорениот имот се шокирале од  постапката на 27-годишниот, па сега размислуваат да го прашаат поранешниот сопственик за враќање на средствата и да го откажат договореното купување. Ако му смета тоа што  сме Роми, тој можеше, веднаш штом пристапивме да го видиме имотот, да разговара со нас и да го каже тоа што сега во практика го мисли и ние немаше да ја  купиме куќата. Сега се плашиме дека повторно ќе направи нешто, а ние имаме четири мали деца и се плашиме за нашата безбедност.

Tharga o kher  thar aver drom  ko Radik, save thaneste panda na đjivdinena manuša, aso o šarti oleskere asavke kerdune bukake resardo thar I gnd so akava kher kinga ole Romane jeri  thar o Gjurgavec. O jagalipe  sas ačavdo preka intervencija mujal jagalipnaske, o bilačipe kerdo upral 5.000 kune, aso o manuš e asavke  bilače bukjake sig sas astardo thaj phanlo thar  policijake bukarne.

Akava than čirla thano bikinimo thaj  kindo thar Romano jeri, aso e 27 beršesngro manuš panda po anglal ov vakerga  ka tharel o kher, thaj akava dive alo perde buraja thar benzini čhorga ole ano kher thar tharga ole,  thaj kana kerga akava bangivalo kotor  bare hangoneja vakerela sas  me na mangava te ovenman komšije Roma.

O Romano jeri thane šokirime thar sa akava so dikhle thaj thar odova so kerga e 27 beršengoro manuš, thaj von vakerena kana alem amen te kina ole vov te avel sine thaj te vakerel amenge  so si asavko oleskkro gndipe bašh amende amen nane te kina sas akava kher, thaj odoleske akana amen ka roda  e purane  manuše kastar kingem o kher te čhinava oleja o phanlo lafi thaj te iranel amaro love.

Soske te čačibnaske kanika  akate  nanele mangin amen te ova olenge komšije, amen  našti te beša ko akava kher soske pali akaja čipota na đjanaja so šhaj aver te keren amenge, man isiman čhave thaj me darava bašh olengoro arakhipe vakerga o Romano jeri savo kinga o kher.

Hazri kerga: Neđmedin A.-Roma Press –lendo thar Phralipen