Nevo phuvjako tinanipe ko pashipe amare themaja Makedonija..

526

Phuvjako tinanipe baripnaja tar o 4,8 digroja telal Rihterovako vakeripe tano registririme avdive pali ekvash i rakh ko 02:20 o ari ko pashipe ani Amfiolohija, purabalo(zapadno) kotor tar i Grcija, havlarge i agencija ANA- MPA.
👇👇👇

Земјотрес со јачина од 4,8 степени според Рихтеровата скала е регистриран денеска во 02:20 часот во близина на Амфилохија, Западна Грција, јави агенцијата АНА-МПА, повикувајќи се на Институтот за геодинамика во Грција.