Presidenti Pendarovski dela sovet e Premiere Kovačevski ma te lel than ano Brisel..

157

Presidenti e Makedonija Stevo Pendarovski baš o dendo bahani(predlog) tar Francija vakerela shaj te ovel šukar kompromis saveja i Utarali Makedonija ka šhaj te putrel o lavkeribnasko proces baš EU,numa akava pućhipe savo si panle historijaja nane olesko than te khuvel ani tema ko lavkeribnaski ramka.

Sostar o Pendarovski ko intervju baš 24 tv vakerga savo si o rodipe e Bugarijako thaj so sa garavelapes pal odova olengo rodipe thaj palpale putribe o Ustavi e Makedonijako.

Baś nekobor asavke sebepija o Presidenti bičavga gndipnasko sovet baš o Premieri Kovačevski ma te lel than ano akharipe ko Brisel. Sostar angleder nekobor dive me kergum oleja lafi thaj vskergum oleske baš i Bugarija so isila hazri panda 5 rodipna te rodel tar Makedonija, pa odolestar vakerava nane soske te đal o premieri odorik salde te kerel peske fotomesažijali?.
👇👇👇

Претседателот Стево Пендаровски вели дека понудениот предлог од Франција може да биде добра основа за компромис со кој Северна Македонија ќе може да влезе во преговарачкиот процес со ЕУ, но смета дека на прашања како историските не им е местото во Преговарачката рамка.

Во интервју за ТВ24, Пендаровски откри дека Софија не бара Бугарите да бидат наведени само во Преамбулата на Уставот, туку и во неговиот нормативен дел.

Јас го советувам премиерот да не оди во Брисел. Пред неколку дена разговаравме на таа тема и мојот совет беше дека ако вака се одвиваат работите и ако Бугарите вчера доставиле пет нови барања, тогаш што бара премиерот таму само за да се слика?