REDI- Avdive ano dikhipe dizutnensar tar Šuto Orizari… Dikhen Video

159

Информативна средба со бизнисмени и млади Роми денеска се одржа во Шуто Оризари-Пинокио во организација на Здружението на граѓани Иницијатива за економски равој на Ромите – РЕДИ  и Агенцијата за вработување на Македонија. Присутните беа информирани за активните мерки за вработување како и за мерките за самовработување од Агенцијата за вработување на Македонија.
Во годините поминати РЕДИ има мапирано повеќе населени места со претежно население од ромската заедница, на кои тие укажуваат дека се запознаени со нивните потреби и интереси во однос на развивање на нивниот бизнис.
Најголема пречка за Ромската етничка заедница за да почнат свој сопствен бизнис се финасиите како и првиот чекор поврзано со нивната храброст, укажуваат од РЕДИ.

Informativno dikhipe biznismenensar thaj terne Roma avdive ikergapes ano Šuto Orizari ko than Picerija Pinokio, telal organizacija tar dizutnengi Inicijativa baš ekonomikano buvlaripe e Romengo REDI ko barabutnipe e Agencijaja baš bukarnipe ani Utarali Makedonija.
E dizutne save lele than sas informirime baš aktivnikane dajatve ano bukarnipe sar thaj o dajatve korkoro bukarnibnaske dendo tar Agencija baš bukarnipe ani Utarali Makedonija.
Ano berša nakle tar olengo buti kheripe sar REDI isi olen mapirime pobuter dizutnenge thana đjivdipnaske, thaj von vakerena so penđarena o valanipe thaj interes  e Romengo ano biznis.Maj pharipe isi e Romane etnikane kedina kana trubul korkoro inicijativno te astarenpes ko disavo biznis tadani trubul o valanipe tar love sar thaj olengo zoraripnaja vakerena vastalune tar REDI.

Pobuter dikhen ano video kerdo tar Neđmedin A.- Roma Press