Rekonstrukcija e Rađjaki resarela ko panšto di

817

Реконструкцијата на влада ќе заврши в петок а следната недела се очекува да се гласа во парламентот. Премиерот Заев не ги открива имињата на новите министри  вели дека по гласањето во Собрание, ќе продолжат и другите смени во сите ешалони на власта. Од ДУИ велат дека меѓу нив и СДСМ се уште не било дискутирано дали ќе има смена на ресори или нови именувања. Запрашани дали со Заев разговарале за новото мнозинство, партијата на Ахмети оценува дека со договорот за реконструкција, завршува ова прашање. „Моментално разговараме и за смена на ресори, но и за нови именувања во институциите со кои раководи ДУИ. Додека не заврши процесот за тоа дали ќе имаме размена или не, не можеме да размислуваме за нови имиња“, изјави Бујар Османи, портпарол на ДУИ. Движењето БЕСА не преговара со премиерот.„Премиерот до сега неколку пати најави промени, проширувања и така натаму. БЕСА не води преговори со премиерот и очекуваме што ќе се случи со најавените промени, како резултат на неуспесите на владата“, рече Кастриот Реџепи, потпретседател на Движењето БЕСА. Истото го велат и од Алијанса за Албанците, од каде негираат дека се во разговори со Заев нивно враќање во влада. Премиерот најави промена на околу осум министри и 20-тина директори на јавни претпријатија.

Rekontrukcia e rađjaki ka agorkerel ko panšto di  akava avutno kurko thaj đjakerelapes te nakhel vi thar o parlamenti. Premieri Zaev na vakerela o anava  thar neve ministerija  vakerela te o dejbe hango ka nakhel ani Khedipe, tadani tavdela  thaj o dopheribe avere manušen thaj ko avera ešalonija.

Thar o DUI vakerena  maškar olende  thaj o SDSM na kergapes lafi  ka resarelpesli  avera anava ko resornikane ministerija. Ko pučhipe isilenli phanlo lafi maškar o Zaev  bašh nevo butederipe, partija kothar o Ahmeti vakerge e phanle lafeja kotar i nevi rekonstrukcija, tadani agorkerela thaj vi akava pučipe.

Akana kerlapes lafi  bašh iranipe e thana ko resorija, numa thaj neve anava ko institucie savensar vastalinela o DUI. Đji kaj nane te agorkerelpes akava procesi, našti te gndine neve anavenge, vakerga o Bujar Osmani, port paroli kothar o DUI.

Premieri đji akana  nekobor fori anavkerga asavke rekonstrukcie, buvlaripe thaj aver, numa i BESA  na kherela lafi baš akava sa đji na dikhela savo resaripe ka ovel  e havlarde iranipa ko neve anava, sar čipota thar odova so na kerge buti kho aktuleno rađjalipe, vakerela o Kastriot Ređepi kothar i BESA.

Ko jekhajek vahtavi ačovela vi i Alijansa e albancongi, save vahtaveja la vakerena so nanelen tavdipe lav keribe e aktulenikane premiereja thar i Rađji.

Premieri Zoran Z. –havlarga  iranipe thar manuša ko neve anava  ko pozicije kothar  8 ministerija thaj 20  direktorska thana ko dikhle pretprijatije.

Hazri kerga: Roma Press