Samka I. -Adava jek than so sine e Romen ani Rađi adavada lelapes amendar..

870

Presidenti tar PCER Samka Ibraimovski baš i telma tv thaj avera medijenge denga ozjava vakeribnaja  so naśti halola savi kombinacija bi ketelapes te śhaj ov hulela ko Sobranie sar Prateniko- Deputati, aso naśavaja hem adava jek than so sine e Romen ani aktuelno Rađi o Ministeriumi bi resoresko.

Numa ka đjakerelpes đji ko agor te dika so našavaja aso so ovela diso pośukar.

Претседателот на ПЦЕР, пак, Самка Ибраимовски и коалициски партнер на СДСМ рече дека со составот на новата влада неговата партија ќе го изгуби и тоа што го имаше.

Тоа што го имавме го губиме – министерот без ресор за имплементација и стратегија на Ромите. Каде што беше појдовна точка не добивме доволен број гласови. Според принципот на новата влада, ако влезе женско, треба да влезе женско од листата зашто во членот на Изборниот законик треба да влезе 11-тата, а не деветиот, Козаров. Не знам која комбинација би се направила за јас да станам пратеник или Козаров, изјави Ибраимовски по состанокот во СДСМ.

Roma Press- Telma