Sikovska holame vakerga: Te na iranenapes o kabelija bash elektrikani energija tadani amen iklovaja ano protest anglal ko EVN

563

Avdive i Pratenicka Ljatifa Sikovska sasto dive beshla e Romencar tar Momin Potok thaj kerga reakcie dji ko EVN te iranenpes palal e kablija bas elektrikani energija numa bezahaske odova na resarga.

Sar so vakerga amenge bash o Roma Press, Me sijum akate thaj mora o EVN te pomukel ano akala phare jevendeskere vaktija akala Roma te na achoven bi elektrikako, me kergum kontaktija savorencar thaj gndinava bash o EVN ka iranel o kablija, aso pali odova ka beselpes thaj ka anelpes solicija sar te pukinelpes olengiri usluga.

Numa dji tajsuno dive te na kerlapes o reguliripe e kablengoro tadani, amen savore barabar hem me olencar iklovaja ano protest anglal o EVN, vakerga i Sikovska bash o Roma Press.

Neoficijalno o Timi Roma Press resaraja dji ko informacija akanasaske o EVN na pomukhela thaj na iranela o kablija palpalem ano Momin Potok.
Dujto dive e Roma tar Momin Potok peseskere tikore chavorencar achovena bi elektrikane energijaja avrik tharena jag te takhoven.
IMG_2537

Рома Пресс прв дознава 👉Денес Пратеничката Лјатифа Шиковска по неколку обиди,контакти не успеа да ги разубеди вработените на ЕВН да ги вратат во првобитна форма каблите за електрична енергија во населеното место Момин Поток.

На телефонски разговор со Пратеничката Шиковска за Рома Пресс укажа,Како што веке сте запознаени со овој случај,јас цел ден сум тука со Ромите од Момин Поток и правам се во рамките на мојата можност да можат раководителите на ЕВН да попуштат и да се изнајде решение,.
Знам дека законот мора да важи еднакво за сите но,нема да се дозволи на селективен начин,мора да се земе во предвид дека се наогаме во зимски период и овие семејства немаат никакви услови за живот и греење.

Од тука сакам да им порачам на сите,ако вистински немаат разбиране за оваа состојба тогаш ние ке бидеме приморани,сите заедно со своите семејства,постарите,жените,децата да излезема на улица и да го блокираме главниот влез на ЕВН.

Јас верувам дека ке завладее разумот на претставниците од ЕВН да попуштат и да може повторно да се вратат каблите во постоечката првобитна форма во,,Момин Поток”.

ЕВН – мора да ги земе во предвид сите околности и активност кои ги реализира во зимски период, ЕВН-неможе за едните мајка а за другите маќеа.

Hazri kerga: Roma Press