Sistemi tar o FZO iranelapes ani funkcija..

431

Ajirlija thaj jekhe lokhipnaja o Sistem tar FZO irangapes palpale ki funkcija.
Sar so informirinena tar o FZO pohari, numa siguritetno chivena sa e modulija ani funkcija thaj finalizirinena e procesija bash normalnikano funkcioniribe.
👇👇👇
ФЗОРСМ: Системот на ФЗО е во функција, започна исплатата на боледувањата, породилните и рефундациите

Речиси сите модули на ФЗОРСМ, се ставени во функција. ИТ експертите ги финализираат процесите и функционалностите, и со тоа започна исплата на боледувањата, породилното остуство и разни рефундации.

Се очекува осигурениците етапно да ги добиваат средствата на своите сметки во текот на утрешниот ден и во среда. Тоа значи дека веднаш ќе започне исплатата на боледувањата кои биле внесени до 05.02.2023 година.
https://www.facebook.com/100026013663031/posts/pfbid02Bcq74kkPjiThU9aMECsnz1F8WN1VkxiYbS4JXm4zpjYTnVhWMQAsr6XtJA1vB4bil/?mibextid=cr9u03