Taip Erdogan -vakerela jekhe berseske palpale ka iranelpes sa ko than e dizutnengere khera.. dikhen video

594

O Taip Erdogan denga poro lafi anglal sasto Khoranipnasko djihani bash maj sigo vakti vakerindor jekhe berseske,ka iranel sa ko than sar so sine anglal o pheraviphe.

E avgune havajake video snimke tar o Kahranmaras, pindjardo sar Maras, sikavela bare materijalnikane bilachipa thaj odova maj but ko centrumi. Djene tar konsili vakerna 95 otsto sa e uche binala(zgrade) tane pelarde thaj nane ani sukar pozicija havlarena e Khoranipnaske mediumija.

Aso o Erdogan vakerela,vakteja na pobuter tar o jekh berś ka del pestar sa te iranelpes palpale sa e thana ani piri pozicija sar so sine, e manusa so achile bi kerengero thaj tane djivde ka oven stacionirime ano hotelija ki Antalija, Alanija thaj ko Mersin, numa nane te ovel salde odova ka delpes olenge hem sako chon(masek)lovengo ikheripe.
👇👇👇

Првите воздушни снимки на Кахраманмарас, познат и како Марас, покажуваат големи оштетувања, особено во центарот. Членовите на градскиот совет изјавија дека 95 отсто од зградите се оштетени или уништени, јавуваат турските медиуми. Ердоган вети дека ќе вдоми бездомници во хотели во поморските одморалишта Анталија, Аланија и Мерсин, меѓу другите. Тој вети и месечна финансиска поддршка на настраданите.
Video👇
IMG_2860
Поради оштетувањата на инфраструктурата како патишта и тунели, градот и регионот се тешко достапни за хуманитарните работници. Кога ке ги расчистуваат урнатините, многумина стравуваат и дека преживеаните под урнатините би можеле брзо да подлегнат на студот. Веќе се избројани речиси 50.000 ранети. Министерот за здравство рече дека 77 теренски болници се формирани во погодените провинции.