SJO isi olen o jekhajek bombe sar so isi thar o EL ČEKA – Aso o hojla bajrovena thar phanle manuša

844

Специјалното јавно обвинителство поседува „бомби“ со истата содржина како оние што ги објавува Ел Чека на Фејсбук, дознава Алсат. Од таму ја потврдиле информацијата но немале објаснување како прислушкуваните разговори стигнале до овој профил. Ел Чека предупреди дека ќе продолжи со објавување на нови „бомби“, најавувајќи дека ќе има уште „пострашни“, ако не се спроведе меѓународна истрага за настаните во Диво насеље.Тој тврди дека материјалите му се од членовите на кумановската група од „Диво насеље“ кои во моментов се притворени во истражниот затвор „Шутка“.

Дирекоторот на затворот Ѓоко Котевски во изјава за МКД.мк вели дека направени се проверки во сите соби, обиколки на шеталиштата и зголемен е бројот на затворски чувари во една смена. „Ја видов изјавата во врска со тоа дека им се подготвува нешто на овие лице кои се наоѓаат во притвор во Истражниот затвор во Шутка. Информации за такво нешто до нас нема, ниту пак има некакви закани кои се упатени до затворот. Согласно последните препораки на Управата за извршување на санкции и препораките за подигање на нивото на безбедност по последните настани со поранешните министри Спиро Ристовски и Миле Јанакиески, преземени се мерки за поголема безбедност во затворот. Направен е план за прошетки и променети се протоколите и процедурите. Тоа значи дека на прошетка излегуваат притворени лица само од една соба и нема мешање со други соби и се под надзор на полицаец”, вели директорот Котевски.

Specijalnikano  dikhlo došhakerdo  isi olen ,,bombe ” sa ikeribnaja  sar so havlarela o jekhajek bombe  o EL ČEKA  ko fejzbuk, havlarela i media Alsat.

Thar olendar vakerlapes o informacie  nane olen buvlaripe  sar akala šunde materijalija resarge  đji ko akava profilo.

El Šeka vakerela so i ponodorig  ka tavdel mukhibnaja e bombe, havlaribnaja bašh oleste so isile panda po buter dararutne bombe, te  na kergapes  maškarđianeskoro rodlaripe bašh i čipota savi sas resardi ko Divo nasele-Kumanovo.

Sar so vakerela o personi thar akava profili o saste materijalija thane leske dendune thar o phanle manuša save araklagovena ko phanlipe ko Šuto Orizari.

Direktori thar phanlipe ki komuna Šuto Orizari Goko Kotevski bašh o MKD vakerga, kerlapes  sa e dikhalripna  ko sa  e sobe e phanlipnaskere, ko phanlipe  isi baro arakhipe thar policijake bukarne thaj odova ko jekh vakti e bukarnibaske.

Dikhlum e informacie save sas mukhle so diso laćharelapes  te kerelpes ano akava phanlipe, numa ko phanlipe e  asavke informacie nane resarde thaj nane dikhle, nane thaj disave pobare hojla ja palem palune holjame lafija čivde  e bukarnenge thar o phanle manuša.

Ko akava phanlipe  vazdimo e arakhibaskoro čhane pali o palune anglal vakerina  thar i Uprava bašh sankcie pali i resardi čipota  bašh o arakhipe e panlengoro kana sine resardo o čhane  kerdo upral o čirutne ministeriumija  Spiro R. thaj Mile J. pali odoja čipota o nivelo thano bajrardo bašh arakhipe ko akava phanlipe.

 

Hazri kerga:Roma Press