So resarela ano Kosovo? Jek rig (strana) vakerla maripe mujal svercerija aso aver rig vakerna diso aver..

259

Nakhela i sama tar ikheripe ani kontrola o resipe tar na halovipe ano Kosovo, jek rig vakerla informacie tar Policijake bukarne so kerlapes operacija mujal svercerija, aso tar aver rig Premierka Srbijaki Ana Brnabik rodela te kerel reakcija e maskardianeski kedin, aso o Presidenti Aleksandar Vucik sigo gelo te dikelpes ani Raska e Srbencar tar Kosovo.
Kamlapesli nevo konflikti ano Kosovo jali panda garavelapes o cacipe bas e asavke eskalacije save resarena ani them Kosovo.
Akanasaske poseriozno kuvdo manus tano jek 36 bersongo aso pobuter tar des srboja lingarenapes sar salde khuvde, tar o tereneske informacie vakerlapes so e Kosovaki policija mukhla thaj sok bombe maskar o khedime dizutne.

Ескалира состојбата во Косово,Косовската полиција објави дека спроведува акција против шверцери на стоки.Од друга страна, Премиерката Ана Брнабиќ побара да реагира меѓународната заедница, а претседателот Александар Вучиќ итно замина во Рашка на состанок со Србите од Косово
Едно машко лице е тешко рането во Звечан на северот на Косово и е во животно загрозувачка состојба, а во тек е неговата операција во болницата во Косовска Митровица, потврдил за Н1 ТВ директорот на болницата, истите информации укажуваат на ескалирање на состојбата проследени од терен. Директорот на српската канцеларија за Косово и Метохија, Петар Петковиќ, изјавил дека ранетиот е 36-годишен маж, како и дека се повредени десетици Срби во немирите во Косово.