Sobrakajnikani bi bah ano Śuto Orizari isi thaj khuvde – ko tek khedibaja info o Roma Press ..dikhen video

2054

Anglal nekobor dakikija kergapes sobrakajnikani bi bah ano §uto Orizari pośukar vakerdo anglal o phanlipa(zatvor)ko Śuto Orizari.
Kerlapes lafi bas trin vordona aso jek tano pokhuvdo.

Пред неколку минути се случи сообраќајна несреќа во Шуто Оризари поточно пред затворот Шутка.

Во оваа сообраќајна несреќа првично се укажува дека учествувале три автомобили, додека еден автомобил за малку ќе влезел во затворскиот двор.

Се уште не е познато колку лица има повредени во несреќата.

Рома Пресс е во тек..