Ukrainako araplani savo tehnikane problemondar sas pelardo mukhle si olestar foto thaj video mesažoja

137

Ukrainako Araplani tehnikane problemondar sas pelardo palo tikoro vakti tar oleskoro ujraribe tar aerodrom ando Teheran.
O đjivdipe našalge savore 167 manuša thaj ejna đjene tar ekipažo tar o Araplano Boingo 737.

Украинскиот авион се урна веднаш по полетувањето од аеродромот во Техеран.
Иранската студентска новинарска агенција објави снимка на која, како што тврдат е прикажан падот на украинскиот авион „Боинг 737“, при што загинаа сите 167 патници и девет членови на екипажот.
На снимката се гледа авион како во вид на огнена топка паѓа на земјата по што следеше експлозија.
Објавени се и фотографии од местото на несреќата, на кои се гледаат расфрлени делови од авионот и телата на жртвите, како и спасувачки екипи со маски го пребаруваат теренот додека областа ја контролираат хеликоптери.
На снимката се гледа авион како во вид на огнена топка паѓа на земјата по што следеше експлозија.