Ninoslav J. Isi šajipe te nakhle đezaja tar 10 berš đi sasto đjivdipe panlipe

136

Došakerdo Ninoslav J. Sar penđarutno berberi savo kerda čhoribe tikore čajako Monika 12 beršengi isi šajipe te doresele đeza panlipe tar 10 berš đji sasto đjivdipe. Avdive nakhela oleskkro jekto iklovibe angli adelatesko procesi ano Niš.

Обвинетиот Нинослав Јовановиќ, кој ја киднапираше Моника Каримановиќ (12) на 20 декември, денеска беше сослушан во Вишото јавно обвинителство во Ниш.
По сослушувањето е поднесено барање до Врховниот суд во Ниш да му изрече мерка притвор заради опасност од бегство, околности кои укажуваат дека тој ќе го повтори делото, како и фактот дека обвинетиот се товари за кривично дело казниво со затвор повеќе од 10 години, и Спроведувањето на кое доведе до бес во јавноста, што може да го загрози непреченото водење на кривичната постапка.

Обвинителството ќе го испита обвинетиот во насока на кривичното дело киднапирање според член 134, став 3 и во врска со кривично дело силување според член 178 став 4 од Кривичниот законик, за кој е предвидено затвор од најмалку 10 години или доживотен затвор, рече Борислав Радоњиќ од Вошото јавно обвинителство.