VMRO DPMNE- Ano protesti ko Skopje..

264

VMRO-DPMNE sar so havlarga avdive organizirime iklime ano sansaralo protesti, blokade tar o śerutne droma save si majfrekfetna ano Skopje.

Sar so vakerela o Presidenti tar VMRO rajo Hristijan Mickovski o sebepi tar protesti ka ovel.ikherdo sa đi kaj i aktuelno Rađi nane te vakerel javno sar thavdela o lavkeripe e Republika Bugarijaja.

Panle tane e droma(krstosnice) ani Mavrovka,Sobranie thaj Nova Makedonija.
O protesti thavdela tar 15:00 ari đji 17:00 ari.

ВМРО-ДПМНЕ според најавеното денес започна со мировниот протест, блокади на крстосниците во Скопје.
Вчера претсефателот на најголемата опозоциска партија Христијан Мицкоски,најави дека блокадите ќе траат скоро секој ден сè додека власта не даде увид на јавноста поврзано соддржината во преговорите со Бугарија.

Како што се гледа според протестот блокирани се трите најфрекфетни крстосници во Скопје и тоа Мавровка,Собрание и Нова Македонија протестот ке трае со почеток од 15:00 до 17:00 часот.

Roma Press