Ministeri Muzafer B. Ikerga dikhipe e Francijake Ambasadoreja Kristijan Timonie

328

Министерот Музафер Бајрам одржа неговата Екселенција, Г-дин Кристијан Тимоние, Амбасадор на Република Франција во Република Северна Македонија.
Средбата се одржа на 04.09.2019 година во Кабинетот на министерот Бајрам.
На средбата исто така присуствуваше и пратеникот Самка Ибраимоски.

Целта на оваа средба беше да се претстави Стратегијата на Ромите која Кабинетот на министерот Бајрам ја координира како и да се претстават Националните Акциски Планови за Ромите.

Амбасадорот Тимоние ја искажа својата заложба кон Ромите како во Република Северна Македонија така и во Република Франција. Тој исто така ја поздрави заложбата на Владата на Република Северна Македонија и Кабинетот на министерот Бајрам за трудот и заложбата кон Ромите во Република Северна Македонија.

Министерот Бајрам исто така кажа дека е секогаш на располагање на граѓаните и на граѓанските организации и дека ќе направи се во негова надлежност за да се помогне на било кој можен начин.

O Ministeri Muzafer Bajram  ani Rađji Republika Utarale Makedonijake sineole dikhipe e Francijake Ambasadoreja ani R.U.M o rajo Kristijan Timonie, ano barabutno lavkeribe lela than vi o Deputati Samka Ibraimovski.

O lavkeripe tavdinga baš dejbe pomaškarutne infoa panle e Romane resaripaja thaj i buti tar Strategija e Romengiri ani Utarali Makedonija.

Hazri kerga: Roma Press – Neđmedin A.