Ani Mađarska protestoja mujal antiromani kampajna..

131

Pobuter tar duj milja Ungarcoja, barabar e Romane familijensar thaj civilnikane kupe, ikerge protesto mujal anti romani kampanja lingardi tar premieri Viktor Orban,lingaripnaja thaj transparentoja hramome ,,O ponodoripe našti lingarelapes holjanipnaja” thaj ,,Khoni našti ovela upreder o kanonija”.

Premieri Orban sas našukar halovime vi tar Evropaki Unija odoleja so pagerela e kanonija thaj rađjalipe e nijamalipnasko,odoleja so kamela te kerel ignoriripe ko pukinipe dejbe love sar ošteta baš o Romane jerije savo anga aeavko palu o lafi o adelati(sud).
Numa ola akale palune lafeske mangena te keren kompenzacija ko than so trubul te delpes love akale Romane jerijenge te ikeren olenge obuka sikhlovipe savo von nane te trubun odole obukenge te pukinen thaj agaar te keren i kompenzacija, numa e Romane jerije na kamena thaj na ikerenapes pal akava paluno lafi savo angale i aktuel o rađe tar vastaluno Orban.

Повеќе од две илјади Унгарци, заедно со ромски семејства и цивилни групи, денеска протестираа против анти-ромската кампања на премиерот Виктор Орбан, носејќи транспаренти „Иднината не може да се гради на омраза“ и „Никој не е над законот“.
Премиерот на Унгарија, критикуван од Европската унија за кршење на владеењето на правото, посочи дека државата ја игнорира одлуката на судот да им плати обештетување на децата Роми во селото ongонѓоспати, но наместо тоа, да им обезбеди обука.
Долниот суд нареди на државата да ги плати трошоците за парница, што трае скоро една деценија. Унгарскиот Висок суд треба да донесе конечна пресуда наскоро.
Со падот на економијата и намалената важност на неговата антиимигранска кампања, аналитичарите велат дека Орбан сака да ги мобилизира своите гласачи со таргетирање на независни судови, ромско малцинство и невладини организации кои им помагаат.
„Интервенирањето на владата во враќањето на ѓонѓоспате е нелегално и го нарушува владеењето на правото и независноста на судовите“, објавија организаторите на протестите на Фејсбук.

Roma Press lendo tar portal-udar.net