Germanijako,,Lidl”ano Skopje ka putrel pere marketoja..

498

Germanijako pendjardo brendi,,Lidl”kamlapes te putrel  nekobor marketoja ano Skopje thaj ano panda efta dizja ani them Makedonija, numa panda kerlapes lafi bash e lokacie save ka oven, aso o lovengo uchipe ka lingarel upreder 300 milionija evroja, vakerga ani press konferencija portparolka tar SDSM Bogdanka Kuzeska.

Sar so vakerlapes i them rodinga lendar salde jek sarti(uslov) ano olengere  marketoja te oven bikinime thaj makedonijako zemjodelstvo.

Големиот германски познат бренд „Лидл“предвидува да отвори неколку маркети во Скопје и во уште во седум други градови, во тек се преговори за точните локации, а вредноста на инвестицијата изнесува 300 милиони евра, изјави на прес-конференција портпаролката на СДСМ Богданка Кузеска.

Познатиот синџир на маркети “Лидл”, ќе се поддржи и македонското земјоделство, рече портпаролката која додаде дека оваа инвестиција е дел од инвестицискиот план на Владаа познат како ИПИ 2021 – 2027, вреден осум милијарди евра.

Roma Press-mkd.mk