HBD – 5-to berś buti Roma Press.. dikhen video

365

5- to berś tumencar tumaro timi- Romapress.mk-tv link streaming,Emisie ki Romani thaj Makedonikani čhib, saresibe tar realizacie panle e svako diveske đjivdipaja-Politika,Ekonomija,Kultura,Muzika,Biznis thaj Sport.

Svako diveseskere čhipote (nastanija)pherde informaciencar- veb rig ki Romani thaj Makedonikani čhib pherde taro sa o umala save resarena dji amende, live emisie, terensko buthi kheriphe,snimibe manifestacie thaj sekogas avho(prva)ano sakova nastan.

Sajdime maj buteder sijen amenge motiv tumen te shaj achovaja ko pre, akcenti ani amari buti čhivaja ki Romani problematika, prezentiribe i romani čhib,kultura,đjivdipe thaj i integracija e Romengi ano Evropake phuvja,24/7 amen sijem tumencar.

Odoleske rodaja tumendar sar so sijen sine amencar ano akala 5 berśa te oven amensar barabar ani tumari thaj amari objektivnikani media Romengi,,Roma Press’’.

Prioritety achovena amenge tumen ani amari buti.

Objektivnikano informiribe thaj prezenteribe sasto hali e Romengoro ki Makedonija thaj ko Sumnal.

Bahtalo tumenge thaj amenge- Sa e Romenge o 5- to berś buti thaj bijandipe e Web-Portal Roma Press.
Dikhen video..

5 – години работа на Онлајн Web-Portal Рома Пресс www.romapress.mk
Заедно со вас прославуваме петт успешни години работа од нашето постоење.
Сакаме од се срце денес за сите вас да се заблагодаруваме за вашата доверба, најмногу на нашите пријатели,следбеници, читатели,соработници,експерти, професионалци,политичари,активисти и претставници од невладиниот сектор Роми и неРоми,сите заедно заокружуваме 5-та година од постоењето на Рома Пресс.

Пред 5 година на 6-Мај со голем ентузијазам започнавме да ја реализираме идејата за основање на медиумска платформа која пред сè паралелно ке го следи чекорот на развојот на Ромско-Македонска информативна медиумска писменост,со тоа што ќе ја афирмира преку своите содржини,но,истовремено секоја имформација ќе ја пренесе благовремено, неселективно,навремено пред се објективно.

За 5-години тимот на www:romapress.mk направи толку голем напредок со користење на современите модерни техники за да бидеме први со секоја информација,впрочем за нашата работа сме горди со постигнатото.

Благодарност до сите вас за вашата доверба и следење на нашата работа, преку нашите фб.ливе емисии,за вашата посетеност и користење на нашите онлине страни на Рома Пресс(Facebook,Instagram,Youtube,Tik Tok).

Најмногу сме горди на нашиот тим кои горделиво со голем ентузијазам и задоволство работат во пренесување и обработка на информативно -техничкиот дел од работата на Рома Пресс.

Во иднина се надеваме дека тимот на порталот Рома Пресс вашата доверба ќе ја потврди во позитивна смисла и практика со тоа што професионално и објективно ке информираме за секој настан, практично Рома Пресс е единствениот активен онлајн медиум каде обработува информации и теми поврзано за сеопштата состојба на Ромите во Македонија и пошироко.

Среќен 5 -тти роденден Рома Пресс🎁❤️

Hazri kerga- Timi Roma Press.