VMRO DPMNE – Rodela maj sig parlamentareske anglal vakteskere alosaribe ..

1450

O Hrisijan Mickovski Presidenti tar VMRO DPMNE rodela majsigo anglal vakteskere alosariba, sostar o nevo parlamentaresko butederipe nanaj laćhi solucija savi trubul te anel solucie anglal bari enekrgetikani thaj ekonomikani kriza savi ka resarel ko avguno vakti, vakerga ani press konferencija o Mickovski.

Барам брзи предвремени парланетарни избори, затоа што ново парламентарно мнозинство не е соодветно решение бидејќи на земјата ѝ е потребна стабилна влада која ќе носи одлуки во пресрет на големата енергетска и економска криза која нѝ претстои, изјави на прес-конференција лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски. Изборите се светло на крајот на тунелот и патот до промените кои само тогаш ќе бидат целосни, рече Христијан Мицковски.