Говор на омраза или изрежирано сценарио?

1305

Bare holja thaj bilače reakcie ano socijalna mreže thaj mujal komentarija hramome baś o Roma thaj dejbe ikheripe e naromen thaj e policija, numa pal sa odova so dikhelapes ano komentarija sikavelapes jek bari na mangin thaj baro dilinipe so kerlapes upral i Romani jekin.

Odoleske paluno vakti si i policija te lel e profiloja ano obzir thaj te thavdel pere reakcijaja sa đjikote na bajrovena pobuter e hojla maškar naroma thaj e Roma.

По реакцијата на социјалните мрежи поврзано со настанот на бруталноста на полицијата од Битола, На Социјалните мрежи не стивнуваат лошите коментари против Ромската заедница и со тоа се загрева етничко нетолератност, умаловажување и понижување на цела заедница.

Одредени профили и луѓе се наоѓаат  на некоје скалило од лудило, таква голема омраза која сакат да ја створаат дури и во смртни законски казни? Не би сакале да ги набројуваме истите но време е МВР да изреагира  за сите пишувани лудила, и на време да се санкционираат истите лица кои загреваат етничка нетолератност и конфликт во социјалните мрежи (срамно и болно).

Hazri kerga: Roma Press