Психозата во Сливен – кој ја вози и како ја користи

287

Во моментов повторно ја создаваме хистеријата во општеството. Слоганот за Норвежаните е несодветен и ги повикувам оние што ги креваат таквите укажувања да престанат да го сторат тоа “Проф. Михаил Иванов, експерт за меѓуетнички односи,изјави ова за БНР.
Тој го коментираше вчера случајот, во кој родители од Сливен и Јамбол масовно ги одбираа своите деца од училиште заради гласините за одземање на деца од социјални работници.
Ова одразува некои екстремно неповолни процеси кои се повеќеслојни. Целата оваа приказна за психоза која ги тера родителите да ги одведат своите деца на училиште е резултат на многу фактори. Првото нешто што веднаш ќе ни текне е дека сме во предизборна ситуација, дека се работи за локални избори, каде овие работи се важни и како Ромите ќе гласаат не е важно.

Линк-http://bnr.bg/horizont/post/101175812/doc-mihail-ivanov-lozungat-za-norvejcite-e-nesastoatelen