7- ta manuša mule taro gripi..

140

За помалку од десет дена, седум лица починале од сезонски грип во Грција, а вкупниот број регистрирани смртни случаи од октомври достигна осум, покажуваат податоците на грчката Национална организација за јавно здравје, јави дописничката на МИА од Атина.
Заклучно со вчера, на интензивна нега биле хоспитализирани 24 сериозни случаи на лабораториски потврден грип, а осум лица починале, од кои повеќето претходно имале здравствени проблеми.
Од националната организација за јавно здравје на Грција велат дека и во следните седмици ќе биде на високо ниво активноста на вирусот и како и секоја година до средината на март се очекува да има и други случаи на заболени од сезонски грип.

Baš tikore vakteske efta manuša mule tar sezonsko gripi ani Grcija, aso akaja bari rutar tar akava nasvalipe lingarelapes taro čhon Oktomvri ani Grcija, havlarela dopisniko tar Mia tar i Atina.
Sar so vakerena o infoa tar erati ano hospitalizarime čipota tane lingarde pobuter tar 24 manuša, thaj hospitalizirime dikhipnaja prekal o rat dikindilo so si vi von astarde e jekhajek griponeja.

ROMA PRESS