Avdive tar 11 valani te tavdel e Kedipnaski bešin baš dikhlo došhakerdo( javno obvinitel)

85
sobranie-pratenici-pred-sednica-1noe17-Meta

Денеска во 11 часот ќе се одржи нова собраниска седница за предлог-законот за Јавното обвинителство. Парламентот вчера ја започна расправата за овој закон, но беше прекината и презакажана за денеска.

Собранискиот спикер Талат Џафери истакна дека нема услови за одржување на седницата затоа што за збор во расправата се јавиле повеќе од 30 пратеници. Тој ги повика лидерите на политичките партии да одржат лидерска средба за да обезбедат мнозинство.

извор-нетпресс