Šilegov havlarga tavdipnaja o dujto kotor tar o drom Indira Gandi..

110

Од вчера е најавено започнувањето на втората фаза од реконструкцијата на улицата Индира Ганди, во општината Шуто Оризари. Обновата на вториот дел од оваа фреквентна сообраќајница е предвидено да заврши во рок од 50 дена. Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов рече дека во текот на реконструкцијата на оваа делница, во овој дел од градот ќе биде воведен привремен сообраќаен режим.

Оваа пролет ја почнуваме реконструкцијата на втората фаза од оваа улица, и тоа во должина од 800 метри, од улицата Бутелски венец до улицата Нов живот. Ќе биде заменет стариот асфалт кој е целосно уништен, ќе се заменат оштетените рабници, а ќе бидат реконструирани и тротоарите. Инвестицијата на Градот Скопје во овој проект изнесува околу 13,5 милиони денари со ДДВ – рече градоначалникот Шилегов.

Од Општинскиот Комитет на ВМРО ДПМНЕ во Шуто Оризари  произлегоја со реакција на која укажуваат. Ова е голем срам за СДСМ, со уште една лага без никаков срам пред предвремените парламентарни избори се појави градоначалникот на град Скопје Петре Шилегов во Шуто Оризари и најави одпочнување на втората фаза на реконструкција на главната улица Индира Ганди во оваа општина.

Во изборната кампања Шилегов вети проширување и целосна реконструкција, од проширувањето нема ништо, па да не е без ич реконструкцијата ја поделија во две а сега гледаме и во три фази. За овие три години од владеењето видовме само 1100м должни асфалт, колку ли ќе им треба да ја асфалтираат целата улица.

O Šerutno e dizjako Skopje Petre Šilegov havlarga tar tavdipe tar lačharipe o dujto kotor tar drom Indira Gandi, thaj rodinga halovipe e dizutnengo te ikerenpes telal e sobrakaeski  signalizacija tar o vakeripe e bukarnengo, sostar o drom valani te lačharelpes 50 divesenge.

Numa iramale sas sigo reakcija thaj tar  komunako komiteto vakeribnaja, akava si bari lađj pal pale te resl abo akava than o Šilegov thaj te vakerel telal save faze ka kerelpes o drom kana jekvar vakerdilo sa ka kerelpes thaj akana šunaja duj thaj trin faze. Akale trine beršenge diklem 1100 m asfalti aso kobor ka valani olenge vakti te asfaltirinen sasto drom, vakerlapes ki reakcija.

Roma Press