Bahtarin tar Premieri e themako Republika Utarali Makedonija Zoran Zaev 23 Oktomvri..

348

Bahtarin tar Premieri e themako Republika Utarali Makedonija Zoran Zaev 23 Oktomvri..

Денес им се поклонуваме и ги чествуваме храбрите дејци на македонската револуционерна борба, и горди сме што татковината ја чуваме и афирмираме во светот како место на изградениот и уникатен македонски идентитет.

Учиме од историјата – чекориме силно и храбро кон иднината и во патриотски дух издигнуваме држава признаена од сите, како што се стремеа и дејците на македонската револуционерна борба.

Нека е честит 23 Октомври – Ден на македонската револуционерна борба!