Biznismeni thaj ćirutno serutno tar i Komuna Centar Todorovik adjikerela te iklol anglal ko adelati(sudija)..

691

Erati ano kusluko(palorucko)thaj ki rakj e policija sine ola pherde vasta buti,ani akcija phanlarda pandje manuśen saveske dośhakerime so kerge bangi sluzbenikani buti ko vakti tar o radjalipe e Komunaja Centar telo o vas tar o tadarutno śerutno,Vladimir Todorovik.

Ani akaja policijaki akcija phanardo tano o Todorovik,pindarutno bisnismeni savo ikherla e marketoja Tineks ani Makedonija thaj oleske tadarutne pandj butikherutne.

Bash akaja policijaki akcija iklile havlaribnaja thaj o MVR odolesja so vakerge oja bash i eratutni akcija, thaj e phanarde manusha tane ane policijaki trafika djakerena te ikloven anglal adelateski (sudija)postapka.
👇👇👇

Вчера во акцијата на полициските службеници од Одделот за сузбивање на организиран и сериозен криминал уапсиле пет лица од Скопје по сомневање за злоупотреба на службена положба,меѓу приведените е поранешниот градоначалник на Општина Центар и сопственик на маркетите Тинекс,Владимир Тодоровик.

Од МВР велат дека вчера во попладневните часови и во текот на вечерта од страна на полициски службеници од МВР – Оддел за сузбивање на организиран и сериозен криминал, по налог на ОЈО ГОКК, а со наредба на судија на претходна постапка, лишени се од слобода пет лица во врска со кривични дека за перење пари и злоупотреба на службената положба. Лицата се приведени и задржани во полициска станица и во текот на денот ќе бидат изведени пред судија на претходна постапка“.