DSR- Soćuvstvo baś o naśalde viktimia tar i bi bah ano Tetovo..

99

DSR- Prekal o inboh tar Roma Press bićhalela fuhalimo lil baś o viktimia mule thaj tharde manuśa ano Tetovo.

ДСР- Сочуство до семејствата на починатите во пожарот во модуларната болница во Тетово

Демократските сили на Ромите изразуваат големо жалење во врска со синоќешната големата трагедија и загубата на животи на граѓаните во текот на пожарот во модуларната болница во Тетово.
Изразуваме најдлабоко сочувство до семејствата на починатите во ужасната трагедија и искрени желби за брзо закрепнување на сите повредени од синоќешната страотна катастрофа. Воедно сакаме да потенцираме да се обрне поголемо внимание при изградбата и ставањето во функција на модуларните болници кои се со намена за згрижување и лекување на болни од Ковид 19.

Roma Press-DSR.