E Dizutne tar Skopje trinto di tane ano sobrakajnikano haos..

564

Privatnikane busija ake trinto di sar blokirinena i dis Skopje,Ola peseskere busija mukena olen pandibnaja e maj bare droma thaj bulevarija,save tane maj pindarde dromaribnaske, sar so vakerena odova kerena sa sebepeja te kerelpes zor dji ki dis Skopje te iranelpes olenge lengere love save ikherena pashe 90 milionija denarija.

Numa odova so shaj dikaja sabahesko maskar e dizutne Skopjeskere bajrovela i holi thar o phanarde droma, sostar e dizutne phare resarena dji peseskere bukarne thana thaj avera destinacie.
Bash akava haos i serutni Danela Arsovska ake trinto di na vakerela khanci,numa erati vahtavinga(izjava) bash o avdive te mukel nevutno oglasi bash privatnikane busija save ka dromarinen salde e numeroja 20 thaj 22.
👇👇👇

Приватните автобуси и денес третти ден го блокираат Скоје,три дена со паркирани возила ги блокираат клучните раскрсници и булевари поради што сообраќајот во главниот град е хаотичен, а кај граѓаните веќе трпението е при крај со тоа што трошат повеќе време за да стигнат на работа или на посакуваната дестинација.

Според вчерашните укажувања од приватните превозници „Слобода превоз“ и „Макекспрес“, тие се цврсти на своите барања и нема да се откажат додека Градот Скопје не им го исплати заостанатиот долг кој тврдат дека вкупно изнесува над 90 милиони денари.

Од друга страна пак градоначалничката Данела Арсовска, не одговараше на никакви повици поврзано со блокадите.
Таа вчера најави, дека за денес планира да распише јавен повик за приватни превозници на градските линии со број 20 и 22.