Erati o bare birsima thaj na sukar vakti kerga baro bilachipe ano pobuter dizja Makedonijake..

277

Erati tar o baro nasukar vakti astarga ani Makedonija, kerga pobuter bilachipe tar pherde pajna ano dizutnengere khera ko Prilep,Bitola,Vinica,Negotino thaj ko Tetovo.
Ko Tetovo o nasukar vakti astarga diso palo 20:00 ari , thaj sigo vakteske poplavinge pobuter khera tar bare birsima, podrumija thaj garaze.

Numa na nakhle khanci posukar thaj okola dizja savende resarga o nasukar vakti dejbaja birsim savo ikerga pobuter tar o trin arija ko intezivno dejbe birsima.

Tar o CUK panda erati vakerge olengere timija iklile ano teren thaj kerge dikhipe upral e dizutnenkere khera save sine astarime tar bare birsima.

Синоќа од силното невреме кое ја зафати Македонија, беа предизвикани поплави во Прилеп, Битола, Виница, Неготино, Тетово.

Во Тетово и околината синоќа околу 20 часот беа зафатени обилните врнежи дожд, што предизвика поплавување на куќи, подруми и гаражи, како и излевање на канализацијата од неколку шахти. Во Неготино се регистрирани оштетени кровови и поплавени домови.
Силен дожд врнеше и во Битола и Крушево. Поради паднато дрво вчера неколку часа во прекин беше и сообраќајот во двата правци на патот Битола – ГП Меџитлија. А невремето во Виница поплави 30 до 40 објекти.Во Виница наврна најмногу дожд на метар квадратен – 55 литри.
Од ЦУК известуваат дека благовремено целиот тим беше излезен на терен и увидоа на поплавите кои беа предизвикани од врнежите од дожд.