Europaki Komisija rodela 750 milijarde eur-te šhaj nakhavelapes o palunipa tar pandemija..

129

Europaki komisija dela plano  baš iklovipe ano anglalipe e phuvjenge save astardile sar palunope e pandemijako  korona virusi dumeja tar 750 milijarde eura, vakerna  e konjakija (izvorija) tar DPA.

Bare paketoja  sar stimuliripe ka ikloven tar 500 milijarde eurija thaj grantoja tar 250 milijarde borči saven ka oven ulavde, vakerena e informacie paše đji ko dpa.

Presidenti tar Komisija Ursula von der Lejen valani oficijalno te iklovel akale planoja e divesa. Akava plano te nakhlepes vakerlapes ka đjal phareste, numa trubul savre te den poro gndipe e 27 phuvja đjene tar EU sostar vakerlapes baš na arakelapes savorende phanlo lafi ,odoleja sar te nakavelpes  o bahani  finansiribnaske  e phuvja astarde tar akava bloko.

Akale bahaneske valani e love te khedenpes  tar love e kinobikinibaske kapitalendar, odoleja so ka delpes garancija tar Evropake puvja  barabutne te iranelpes o borči  ko avutne berša, numa savore valani te vakeren OJA te šhaj te nakhelpes akava rodipe.

 

Европската комисија предлага план за со излегување во пресрет со 750 милијарди евра како помош од  последиците на пандемијата опфатена од коронавирус, укажуваат извори од „ДПА“. Големи пакет стимулации кои ќе изнесуваат по 500 милијарди евра грантови и 250 милијарди заеми, изјавија изворите блиски до планот на dpa. Претседателката на комисијата Урсула вон дер Лејен треба и официјално да го објави предлогот во текот на денот.

Овој план ќе го отвори патотно исто така ке бидат тешки преговорите, бидејќи 27-те земји членки на ЕУ не се согласуваат во се, за тоа како најдобро треба да се финансира економското закрепнување на блокот.

Предлогот на комисијата се очекува да вклучува собирање пари на пазарните капитали, со гаранции од земјите-членки на ЕУ и заеднички  да се отплати во наредните децении – во контроверзен потег исто така ќе се бара едногласно одобрување.

Roma Press-lendo tar: http://www.portal-udar.net/evropska-komisija-predlaze-750-milijardi-eura-za-oporavak-od-pandemije/