Evropakiri Komisija gndinela baš i Makedonija thaj i Bugarija ka araken solucija e na halovibnaske..

300

Evropskata Komisija na vakerla na baš thavdipe o lav kheripe e Makedonijaja, havlarela o hramutno tar MIA ko Brisel.

Baš so duj premierija tar Makedonija thaj Bugarija Zoran Zaev, Bojko Borisov, Evropakiri Komisija gndinela aso e duj puvja ka araken o kompromis thaj ka arakelpes solucija e na halovibnaske.

Европската Комисија не се откажува од започнување преговори со  Македонија, јави дописничката на МИА од Брисел.

На барање на МИА за реакција по средбата на премиерите на Македонија и Бугарија, Зоран Заев и Бојко Борисов во Софија, Европската Комисија останува на ставот дека двете страни треба да изнајдат компромис и дека може да се надминат несогласувањата.

Roma Press – MIA