Familija tar Dhenemi (pekol) bikinge pere chaja ano Kosovo bash 3.000 milja euro pal odova zorjaja chivdi ano seksualna odnosija…

270

Duj djenen (roditelija)isi olen 6-chavore, trin olendar tikore(MALOLETNA)chija. Tar doshakerdo(obvinitelstvo)bash rodlaripena tar organizirimo kriminali savo leljarela rodipe bash akava grozomornikano resipe ani familija informirinena bash pobaro vakhti o dat kerla obluba upral peseskiri chaj, aso i daj lingarelalen ano aver trinto manus, savo vi vov thano ano phanlipe, thaj bash lovengo seksualnikano bikinipe tar 2000 milja dji 500 denarija chivelala te ikhalelpes thaj te ovela seksualno odnosija, aso i chajori nekana te na mangla, tadani olakiri Dej upral olate kerla zorjako takati(fizicka sila).

O Avgo dikhlo bilachinkerga piri pozicija sar Dat, bikinga peseskere chaja murseske ano Kosovo arakhla ole tar o internet, kana denga ole o love tar 3.000 milja euro, i chajori sine lingardi ano Kosovo sar zorjaja te ovel romni manuseske savi nadjanela ole.
Pali duj chona voj irangapes palal sar misafirka , thaj pali odova o dat lakoro lafeja vakerga oleske nasti pobuter te iranelpes palpale oleja ano Kosovo sostar but dur olake Kosov, thaj pal odova o dat olako thavdinga te kerel upral olate obluba sar chaj savi tani napherde bajrovibnaske bershencar(maloletno),informirinena tar o Dikhlo doshakerdo(Javno obvinitelstvo).

Двајцата родители имаат шест деца, од кои три малолетни девојчиња. Од обвинителството за гонење на организиран криминал кое води истрага за овој грозоморен случај информираа дека таткото подолг временски период изршувал обљуба врз ќерката, додека истовремено мајката го носела девојчето кај трето лице, кое исто така е приведено, и за паричен надомест од по 2000 денари , а некогаш и од по 500 денари ја принудувала да се соблекува и да има сексуални односи со него, а доколку детето одбиело, мајката употребувала физичка сила.

„Првоосомничениот злоупотребувајќи ја својата положба како татко, ја продал својата ќерка, на маж од Косово кој го пронашол преку интернет. Откако бил исплатен паричен надомест од 3.000 евра, девојчето било однесено во Косово заради склучување на присилен брак. По два месеци тоа дошло на гости кај нејзините родители, а првоосомничениот со оправдување дека било многу далеку не ја вратил во Косово и продолжил да врши обљуба врз својата малолетна ќерка.“ – информираа од Јавното обвинителство.

ROMA PRESS-KANAL5