Fikrija Tair thani nevo konsilesko đjeno ano kabineto e Presidentesko ki Makedonija Stevo Pendarovski..

451

Даденото ветување на Претседателот, Стево Пендаровски за ангажирање на Советник за ромски прашања во кабинетот на Претседателот дадено на завршниот настан организиран од страна на АВАЈА во рамки на кампањата ,,НиеГласаме Ние Одлучуваме” е остварено.

Кабинетот на Претседателот низ отворен и транспарентен процес за советничка ја избра Фикрија Таир.АВАЈА и Тимот на Рома Пресс и честита на Фикрија Таир и очекува преку својата работа да придонесе кон приближување на институцијата кабинет на Претседател до Ромската заедница.

Fikrija Tair thano anavkerso nevo đeno tar Konsili e Presidentesko ani Utarali Makedonija Stevo Pendarovski.

Pali pobaro vakti te penđargoven saste đ1hanija save kamle te đjanen savo manus kuvela sar nevo konsilesko đeno avdivw resaraja ano info so si lendo ikerdo i Fikrija Tair penđardo aktivisto pal buti kheripe ano NVO- Organizacie thaj hanguno save vazdela o hakaja e Romengere ano pp učo nivelo.
Ano teluno linko penđaren tumen ko si o nevo konsilesko đeno Fikrija Tair.

Fikrija Tair