Garp Memiś khedinga e valanutne vashramutne baś naikerimali lista soveteske ano Veles..

192

Garp Memiś khedinga o valanutne 351 vashramutne baś naikerimali lista baš konsili(sovet) ano lokalnikane alosaribe,vakerde te ikergoven ano 17 oktomvri. Akava haberi tano vakerdo tar komunaki Raśtraki komisija thaj tar o Garp Memiś tar o Veles.

Гарп Мемиш ги собрал потребните 351-потписи за независна листа на советници за локалните избори, закажани з а 17-ти октомври. Оваа вест ја потврдија и од општинската Државана комисија и самиот Мемиш.

„Собрав 351 потпис. Веќе кажав дека цел ми е ромска популација да има барем еден советник. Отворени сме за соработка со сите партии, кои сакат да ги решат проблемите и во здравството и во социјалата и во инфраструктурата кои ги има ромската популација. На листа има голем број лица со високо образование“  – рече Мемиш.

Листата со собраните потписи носителот Мемиш треба да ја поднесе до Општинска изборна комисија на проверка, по што таа ќе биде прифатена или одбиена за учество на локалните избори.

Roma Press lendo tar www.tirekovmirece.com