Ginekologijaki ambolanta ka ovel aktivno doktoreja havlarga o Ministeri Venko Filipče..

90

Avdive prekal poro fb profili Ministeti baš sastipe Venko Filipče avdive havlarga ano evtato puterdo havlaribe arakhle doktori savo kamla te lel o kotor tar ginekologija thaj te putrelpes te ovel aktivno baš ginekologijako saslovipe ani Komuna Šuto Orizari.

Денес преку својот ФБ профил Министер за Здравство Венко Фолипче најави дека се најде трајно решение на проблемот со матичен лекар во општина Шуто Оризари.
После 6 неуспешни обиди за закуп на ординација за матичен лекар во Поликлиниката во Шуто Оризари денеска добивме апликација на седмиот оглас од приватна Поликлиника која аплицираше и планира закуп на ординацијата во рамките на своја Поликлиника. Со ваквиот ситем на вршење здравствена дејност во рамките на Поликлиниката се гарантира трајноста на ова решение. Сакам да информирам дека заврши и набавката на опремата за гинеколошката ординација за оваа општина со што МЗ го реши и овој децениски проблем во општината, укажа Министер за Здравство Венко Филипче.

Roma Press- Venko F.