Gndinelapes sar te anelpes merka sakova jek manuš te delpes oleske sar dumo po 100 eu..

156

Sakojek manuš ani Srbija ka lel 100 eu.Havlarela o Presidenti Stbijako Aleksandar Vučik, akava si rodipe sar ekonomikani merka savaja šhaj bare hari te delpes dumo e đihanenge ani Srbija.
Isi amen love ani srbija, hulinga amenge ani amari godi asavki arka odoleja so nane tebdikelpws prekal o manuš tabo bukarno jali na, penzioneri ja palem nabukarno (nevrabotimo).

Александар Вучиќ,Претседателот на Србија ги претстави економските мерки со кои Србија би требало да ги преброди последиците од коронавирусот.
Имаме пари за економија, имаме и за уште нешто. Размислуваме да дадеме на секој полнолетен граѓанин на Србија помош од 100 евра. Без оглед дали е вработен, невработен, пензионер. Тоа е околу 520 милиони евра – најави синоќа Вучиќ.
Тој нагласи дека државата сака стопанствениците да преживеат, ама на тоа ќе може да сметаат само оние кои не отпуштиле повеќе од 10 отсто од вработените.

Roma Press