Han pakjala ko EU thaj integracija e purabale Balkaneske

870

Денеска прославуваме 15 години од проширувањето на ЕУ, амбициозен проект основан на заедничките напори и визија – да го реобединиме европскиот континент и да го обезбедиме мирот, просперитетот и безбедноста за сите граѓани на ЕУ“, напиша Хан на неговиот Твитер профил. Пораката на еврокомесарот доаѓа непосредно по неформалниот самит . Неформалниот самит на Германија и Франција со западнобалканските држави во Берлин, каде Македонија беше пофалена за Преспанскиот договор, но главниот фокус на средбата  не беше проширувањето туку безбедноста на регионот.Сепак, премиерот Заев вели  убеден дека земјава може уште летово да го  очекува датумот за преговорите. Од владата се оптимисти дека годинава ќе се исполни ветувањето за датумот за преговори, но дека освен реформите, важно е и како ќе помине вториот круг од претседателските избори, но и изборите за европарламентот, до кога не може да се очекува јасен став на Париз во однос на датумот за преговори. Но, за Франција услов за отпочнување на преговорите е пред се владеењето на правото.

Avdive biđjunkeraja 15 berša thar buvlaripe  e Europake Unijake, ambicioznikano proekto  kerdo bašh amaro barabutno zorjalipe  te pašakera  sasto evropikano kontinenti te araka o sansari, prosperiteti  thaj o arakipe  sa e đihanengo ko EU, hramonga o Han ko piro Tviter profilo. O Mesažo resarela  thar evrokomesari pali o naformalnikano samiti.

Naformalnikano samiti ki Germanija thaj Francija e purab balkaneske raštrensar ano Berlin, savate thaj i Makedonija sas ikerutni šukare laforendar ikeribnaja o Prespansko phanlo lafi, numa fokus e kupake dikhibnaske na sas lavkeribe bašh buvlaripe numa o arakipe ko regioni.

Thari  Rađji  thane optimistija bašh akava berš ka pheren o mangina  thar dende laforija, odoleja so ka delpes e thema dive thar tavdipe lavkeriba e Europake Unijaja bašh kuvibe sar đjeni i Makedonija, numa prioritetno thano thaj sar ka nakhel i dujto rota thar Presidentska alosaribe thaj e Europake alosaribe, palo adava ka đjakerelpes  o puterdo lafi thar Pariz bašhi o dive e tavdipnaske thar lavkeribe đjenipaske i Utarali Makedonija.

Hazri kerga:Roma Press