Jagale Oruźeja khuvdo gazda tar dukani ko Skopje..

171

Gazda e dukanako tar o Plastikako drom ano Ekopje khuvdo tar jagali šastra(oruže)thaj sas sigo lingardo ano Hospitalesko centro ,,Majka Tereza” o bilaćipe resarga erati rakako ano 21:35 dakikija, havlarga Alsat tv.

Сопственик на дуќан од Пластичарската улица во Скопје со повреда од огнено оруже е пренесен во Ургентниот центар, „Мајка Тереза“, доцна синоќа, објави Алсат тв.

Неколку непознати машки лица влегле во продавницата и ги нападнале двајцата синови на сопственикот. Кога таткото дошол да види што се случува, еден од напаѓачите испукал куршум и го погодил во натколеницата.

Roma Press